Ni stressar upp mig!

Publicerad 2016-11-13 14:35:21 i Allmänt,

På mataffären:
 
Jag ska handla något till middag men det är en hel del jag måste tänka på för att det ska bli rätt:
* Plånboken
* Kontokortet
* Notan
* Matkorgen
* Priset (inte för dyrt)
* Ekologiskt (måste tänka på miljön)
* Varan (helst inget kött då det också är dåligt för miljön och helst inget jag åt igår så jag får skörbjugg)
* Utgångsdatum och....
...Mängden (kommer jag äta upp allt innan datumet går ut?)
* Priset igen (då det står per kilo och inte per 382 gram)
* Häslosamt (måste ju köpa något som inte är onyttigt)
* Sms (någon har helt plötsligt ett önskemål om vad som ska köpas och vad som inte ska köpas)
* Ändring (tänka om på nytt med allt igen)
* Kön (den bästa och kortaste)
* Påse (ska jag ta för att hjälpa mig själv eller ska jag låta bli för att hjälpa miljön)
* Betalning (kortkod)
* Kvitto (ta eller inte ta)
* Kön efter (skynda packa upp innan nästa kund kommer)
* Kvarlämnnat (Har jag glömt något?)
 
Jag kan inte dela på mig.
 
Ni stressar upp mig samhället för att jag måste tänka på typ 19 grejer varje gång jag ska göra EN grej. Ibland orkar jag inte, ibland slänger jag plasten i vanliga soporna för att jag inte orkar. Jag orkar inte skölja ur plasten och jag orkar inte sortera den. Jag är långtifrån lat men även jag har en gräns. Jag skulle offra mig själv om jag hela tiden gjorde allt rätt 24/7. Jag vågar stå upp för mig själv och säga: "Nej! Jag tänker inte göra det. Idag måste jag vila och återhämta mig. Idag fuskstädar jag, beställer hem en köttig pizza och ser på Netflix hela kvällen. Sen kanske jag råkar somna i soffan med kläderna på, utan att jag varit på toaletten." 
 
Hur har det ens kunnat blivit såhär? Vad är det för fel på er som har bestämt att hjärnan ska gå miljontals varv varje gång man ska göra en grej? Det fanns en tid för längesen när andra jobbade med att hjälpa folk att välja rätt varor, då man alltid hjälpte till i den enda betalningskassan och inte hänvisade till snabbkassan varje gång och en tid då man packade ihop andras varor i påsen.
 
Varje gång vi får en ny maskin i hemmet som ska hjälpa oss människor att få det lättare i vår vardag, typ diskmaskin, tvättmaskin, dammsugare osv. så kommer något smarto på att vi ska ersätta all den tiden med nya arbetsuppgifter. Jag hade gärna betalat någon som sopsorterar åt mig, varför ska man dubbla jobb hela tiden? Jag minns när min mormor sa till mig att jag kan omöjligt ställa krav på mig själv att baka sju sorters kakor till varje högtid när det kommer från en tid då kvinnorna inte var borta på arbete hela dagarna utan skötte hemmet hela dagarna istället. Men om vi ska vara helt ärliga... hur långt har vi kommit på att sänka kraven egentligen på kvinnor som inte ska behöva göra lika mycket hushållssysslor för att dom numera jobbar? Det är ständigt nya FB-tävlingar och Instagram-tävlingar på vem som pysslat snyggast till jul, bakat mest eller lagat mest mat. 
 
 
Snart är det Jul även för mig men jag vägrar göra såna saker som känns jobbiga och tråkiga. Inget extra julstäd för mig men en massa extra julkort och fika. Precis så som jag vill ha det.
 
 
Vill du stödja Frihetsfjärilen som hjälper människor med autism att få ett bättre och friare liv? Swisha då valfri summa till: 1235393871


Om

Min profilbild

Amanda

Välkomna till Frihetsfjärilens blogg! Här skriver Amanda blandat om föreningens nyheter och sina egna erfarenheter av att leva med autism.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela